Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website/www/wp-content/plugins/wow-carousel-for-divi-lite/wow-divi-carousel-lite.php/languages/divi-carousel-lite-hu_HU.mo) is not within the allowed path(s): (/var/userdata/nc_data:/var/userdata2/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/hosting/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/hosting/conf/:/var/userdata/conf/:/var/lib/php5:/var/lib/php:/tmp:/var/userdata/tmp) in /var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website/www/wp-includes/l10n.php on line 741
Világítástervezés - Világítástechnika Kft.

Mit jelent a világítástervezés?

Dialux  program segítségével elkészítjük az adott épület vagy kültéri terület rajzát, hogy a 3D-s modell segítségével a lehető legoptimálisabb világítást alakítsuk ki.  Részletekért görgess lejebb!

Kinek ajánljuk ?

Elsősorban tervezőknek: építészeknek, belsőépítészeknek, elektromos tervezőknek.  Valamint elektromos kivitelezőknek, cég és – ingatlantulajdonosnak. Akik biztosak szeretnének lenni abban, hogy a tervezett világítás hosszú távú, az emberi egészségre nem ártalmas, közérzetet pozitívan befolyásoló ugyanakkor a szabványoknak megfelelő megoldást biztosít.

Irodavilágítás

Üzletvilágítás

Ipari világítás

Sportpálya világítás

Okos világítás

Növény világítás

Kultúrális intézmény világítás

Egyedi tervezés és gyártás

Világítástervezés lépései

Kapcsolatfelvétel:

Ajánlatadás, adatszolgáltatás, tervrajzok átnézése. Szükség esetén a helyszíni felmérések egyeztetése.

Terv készítés:

Szabványpontok és a megrendelő igényeihez legjobban illeszkedő gyártó termékeinek  kiválasztása.

Egyéb számítások elkészítése:

Megtérülési számításokat készítünk, amelynek része a CO2 kibocsátást mutató adatok és grafikonok is.

Elkészült tervek prezentálása:

Elkészített terveinket megrendelőnkkel újból egyeztetjük, ha szükséges, a készre jelentés előtt módosítjuk.

Költségvetés készítés

Az elfogadott tervek alapján megszületik a gyártó specifikus vagy független költségvetés.

Szerződéskötés/kivitelezés:

Leszállítjuk a szükséges eszközöket, vagy megállapodás alapján elvégezzük a kivitelezési munkálatokat.

Konkrét elképzelése van?

Kattintson a gombra és mihamarabb felvesszük önnel a kapcsolatot.
Ajánlatkérés

Mit nyerhetünk a világítási terv elkészítésvel ?

Megfelelő világítás:

A világításnak több jellemzője is van, amelyeket a tervnek illetve a műszaki egyeztetéseknek érinteniük kell, hogy biztosak lehessünk benne, a végeredmény olyan lesz, amilyet elképzeltünk.

Ezek a következőek: térbeli és időbeli egyenletesség, átlagos megvilágítás, káprázási értékek, reflexiós tényezők, színvisszaadás, színhőmérséklet, karbantarthatóság.

A fenti értékek egy részének meghatározáshoz segítséget nyújtanak a már említett szabványok, másokat pedig a tapasztalat, illetve a megrendelő igényei határoznak meg.

DWG vagy PDF alaprajz:

A tervezés célja, hogy még a megvalósulás előtt birtokunkba kerüljenek az alaprajzok, melyek tartalmazzák a lámpák és az üzemeltetésükhöz szükséges alkatrészek pontos helyzetét, darabszámát. Így biztos elkerülhetjük azt, hogy a többi berendezéssel (jellemzően gépészet vagy daru pálya) ütközések legyenek. Ezen tervek birtokában a projekten dolgozó más szakági tervezők is könnyebben eligazodnak, esetleg módosítási javaslatokat is tudnak tenni.

Költségvetés, megtérülés számítások:

A pontos költségvetés megmutatja, hogy a beruházásunk mekkora anyagi forrásokat fog igényelni. Esetleges későbbi pályáztatás során is segítséget nyújthat a felhívás kiírásában. Megtérülés számítások pedig megmutatják az adott projekt fedezeti pontját, illetve meggyőződhetünk világításunk környezeti terheléséről is a CO2 kibocsátás számítással.

Világítástervezéshez használt eszközök

Tervező programok:

Mérnökeink a Dialux és Dialux EVO világítástervező szoftvereket használják. Terv olvasáshoz és az elkészült tervek továbbításához  DWG formátumokat használnunk.

Szabványok:

MSZ EN 12464-1:2012 – Fény és világítás. Munkahelyi világítás. 1. rész: Belső téri munkahelyek
EN 12464-2 – Fény és világítás. Munkahelyi világítás. 2. rész: Kültéri munkahelyek
EN 1838-at és az EN 13032-3: Tartalékvilágítás

Gyártói ajánlások:

 A Világítástechnika Kft. közvetlen gyártói kapcsolatokkal rendelkezik,  így első kézből szerez információt az újdonságokról, változásokról a lámpatestek és fényforrások területén.

Ügyfeleink mondták a Világítástechnika Kft. -ről

“A Világítástechnika Kft- vel már ötödik éve működünk együtt cégünk világítás korszerűsítésének területén.

Első lépésként az egyik üzemcsarnokunkat újítottuk fel, korszerű energiatakarékos PHILIPS led lámpatestekkel.

A Világítástechnika Kft adta a legkedvezőbb, szakmailag a legrészletesebb árajánlatot, villamos és világítástechnikai tervezéssel és teljes kivitelezéssel együtt.

A sok speciális szakmai egyeztetést igénylő feladatra legtöbbször a Világítástechnika Kft bizonyul a legalkalmasabbnak, akikkel lassan a teljes gyártelep üzemcsarnokait, irodáit és térvilágítását megújítottuk.

Így cégünk a jelentős energia megtakarítás mellett egy új, minden igényt kielégítő, külső fényviszonyokat is figyelembe vevő korszerű világítási hálózattal rendelkezik.

Ez az új LED technológia és a megvalósítás nemcsak a mi , hanem a német anyacég elvárásainak is teljes mértékben megfelel.”

Greszka Máté

Project Engineer / Energy Manager CTRI, ContiTech Rubber Industrial Kft.

“A Világítástechnika Kft- vel már több mint ötödik éve – szerződés keretén belül – működünk együtt bankfiókjaink világítás korszerűsítésének területén.
Első lépésként az egyik budapesti fiókunk világítási rendszerét újítottuk fel, korszerű energiatakarékos PHILIPS, THORN és SYLVANIA led lámpatestekkel.
A Világítástechnika Kft adta a legkedvezőbb, szakmailag a legrészletesebb árajánlatot,villamos és világítástechnikai tervezéssel, alkalmanként teljes kivitelezéssel együtt.
A sok speciális szakmai egyeztetést igénylő feladatot a mai napig is a Világítástechnika Kft-re bízzuk, akikkel a közeljövőben fejezzük be bankfiókjaink és székházaink világítási rendszereinek teljes felújítását.
Így bankunk a jelentős energia- és karbantartási költség megtakarítás mellett egy új, minden igényt kielégítő, jelenlét érzékelővel ellátott, korszerű és attraktív munkahelyi, illetve ügyféltéri világítási hálózattal fog rendelkezni.
Ez az új LED technológia és a megvalósítás nemcsak a mi , hanem az osztrák anyabankunk elvárásainak is teljes mértékben megfelel.”

Németh János

Energetikus, Raiffeisen Bank Zrt. Központi beszerzési és kiszervezett szolgáltatások Főosztály

Segítségre van szüksége?

Kezdjük el a közös munkát még ma!

4 + 8 =