Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website/www/wp-content/plugins/wow-carousel-for-divi-lite/wow-divi-carousel-lite.php/languages/divi-carousel-lite-hu_HU.mo) is not within the allowed path(s): (/var/userdata/nc_data:/var/userdata2/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/hosting/web/vilagitastechnikakft.hu/website:/var/hosting/conf/:/var/userdata/conf/:/var/lib/php5:/var/lib/php:/tmp:/var/userdata/tmp) in /var/userdata/web/vilagitastechnikakft.hu/website/www/wp-includes/l10n.php on line 741
LED Csarnokvilágítás - Világítástechnika Kft.

LED Csarnokvilágítás

Miért ajánljuk a LED csarnokvilágítást?

  • A LED lámpák élettartama többszöröse a hagyományos lámpák élettartamának
  • Ritkábban kell karbantartani, fényforrást cserélni
  • Kevesebbet fogyaszt, így hosszú távon is gazdaságos a fenntartása
  • Mert egyszerűen szerelhető 
  • Különböző színhőmérsékletű és fényárammal rendelkező lámpák közül választhat, sőt, állítható megoldások is léteznek, ezért mindig az igényeinek megfelelő fényt tudja biztosítani a LED-es csarnokvilágítás
  • A LED világítás CO2 kibocsátása töredéke a hagyományos lámpák CO2 kibocsátásának, így nagyban hozzájárul a fenntartható termeléshez és fejlődéshez

Összességében a LED-es csarnokvilágítás hosszú távon környezetkímélőbb, gazdaságosabb, egészségesebb és kellemesebb is a szemnek, mint a hagyományos megoldások.

Mire kell odafigyelni a csarnokvilágítás megtervezése során?

1 . Biztonság: a megfelelő megvilágítással csökkentheti a munkahelyi balesetek számát

2. Fenntarthatóság: nem kell, hogy minden terület folyamatosan fényárban ússzon, a ritkábban használt raktáraknál, polcrendszereknél a mozgásérzékelős, vagy kapcsolós megoldások is tökéletesek lehetnek.

3. Színhőmérséklet és káprázáscsökkentés: a szemnek és a gyártási folyamatok többségének is az a legjobb, ha a napfényhez közel álló színhőmérséklet van a csarnok területén. 

4 .Funkció szerinti megvilágítás: az egyes feladatoknak megfelelő fényárammal és színhőmérséklettel rendelkező lámpát kell betervezni. Más az igénye például egy dolgozónak, aki apró alkatrészeket szerel össze, más megvilágítás kell a polcokhoz (és a polcok közé is!). Az irodai dolgozók esetében sem egyforma az igénye mindenkinek – erről részletesebben olvashat az irodavilágítás tervezése oldalunkon.

5. Gazdaságosság: nem csak az számít, hogy mennyiért tudja beszerezni a lámpákat, hanem az is, hogy hosszú távon mennyit kell költenie izzócserékre, karbantartásra, illetve le kell-e állítani a gyártást ahhoz, hogy ezeket el lehessen végezni. A LED csarnokvilágítás esetén az fényforrások élettartama akár 10x hosszabb lehet, mint a hagyományos megoldásoké és kevesebbet is fogyaszt, így a rezsiköltségekben is jelentős különbséget jelentenek majd.

6. Környezetvédelmi szempontok: A LED csarnokvilágítás CO2 kibocsátása töredéke a hagyományos megoldásoknak, ezzel jelentősen csökkenthető a cég ökológiai lábnyoma. 

A professzionális csarnokvilágítás megtervezésével ideálissá teheti a munkakörülményeket és minimalizálhatja a fenntartási költségeket.

Kattintson ide és kérjen árajánlatot!

A csarnokvilágító lámpatestek típusai

Kör alakú csarnokvilágító lámpatestek

Klasszikus megjelenésűek, nagyban hasonlítanak a régi alumínium ernyős, nagy teljesítményű lámpákra. Ha meglévő csarnokvilágítását szeretné modernebbre cserélni anélkül, hogy az egész világítást átalakítaná, ez lehet a jó megoldás – a megjelenés ugyanolyan marad, de az áramfogyasztás a töredékére esik vissza. Ugyanakkor a jobb színvisszaadásnak, a nagyobb fényáramnak és az egyenletesebben megvilágított felületeknek köszönhetően a világítás minősége azonnal jelentősen javul.

Fénysáv rendszerek

Ezeket általában magas polcos raktárakba ajánljuk, mert egyszerűen telepíthetőek és jó felső megvilágítást adnak. A rendszer magában foglalja sínelemeket, melyek tartalmazzák a kábelezést és ellátják a lámpatestek tartószerkezetének funkcióját is, így csak függesztőpontokat kell kialakítani. Ennek köszönhetően a szerelési, telepítési munkálatok költségei jelentősen alacsonyabbak mint a többi lámpánál.

Fénysáv rendszerek esetében oda kell figyelni arra, hogy a felső polcok mellett a többi, alacsonyabban fekvő polc is megfelelő megvilágítást kapjon, mert jelentősen visszaveti a produktivitást, és növelheti a balesetek esélyét, ha sötétben kell tapogatózni az alsó vagy köztes polcokon.

Por- és páramentes műanyagházas ipari lámpák

Ezeket általában mélygarázsokban alkalmazzák, de csarnokokba is jó megoldást jelenthetnek. A korábbi T8-as és T5-ös fénycsöves lámpatesteknek megfelelő, környezetbarát és költségkímélő alternatívái. Inkább alacsonyabb belmagasságú csarnokokba, parkolókba, logisztikai csarnokok manipulációs területeire ajánljuk.

Nem tud dönteni?

Nem probléma, Önnek nem is kell: bízza ránk a csarnokvilágítás megtervezését, és gondoskodunk arról, hogy minden funkcióhoz a megfelelő fényforrást rendeljük hozzá, ami az ideális megvilágítás mellett a környezetvédelmi és fenntarthatósági követelményeknek is megfelel.